Storstädning efter dina behov!

För att det inte alltid är så kul att ta fram dammsugaren mitt i natten. Vi vill göra det enkelt för dig att tänka på annat. Låt ett proffs ta hand om städningen. Spara dammtussar, disk och tvätt till oss. Så att du hinner med allt annat.

Tala om vad du vill ha hjälp med, så anpassar vi vår städning efter det. Vi kommer tillsammans överens om vilka rum som ska ingå, vad som ska göras och hur du vill ha det gjort. Vi sammanställer alla behov i din kundprofil som ligger till grund för ditt abonnemang hos oss.

Våra abonnemang

Att ha ett abonnemang hos oss innebär att du får hemstädning med skräddarsydda lösningar till en fast månadskostnad. Alltid med kvalitetsgaranti.

Vi hjälper till med allt från strykning och tvätt till att byta lakan och plocka ihop barnens leksaker. Om du behöver boka om, sparas timmarna i din timbank och kan användas vid ett annat tillfälle. Dessutom har du alltid samma kontaktperson att vända dig till i stort som smått.

Förutom abonnemang kan du nyttja alla våra rut-tjänster inom ramen för ditt städabonnemang. Välj och vraka mellan allt från Trädgårdsarbete och Flyttstädning till Storstädning och Fönsterputs.

Som kund hos oss ingår självklart våra svensktillverkade och miljömärkta städmedel – snälla för miljön och ditt hem. Så vill du ha ett tryggt och hållbart val med utbildad personal och schyssta villkor, då finns vi här för dig.

 • Alla våra rut-tjänster ingår
 • Utbildad personal och egen kontaktperson
 • Försäkring och utan bindningstid

Så blir du kund

För att du ska få den bästa städningen för ditt hem utgår vi alltid efter dina behov. Innan din Veckostädning börjar har vi ett kostnadsfritt startmöte via telefon, video eller personligt hembesök.

Under startmötet sammanställer vi dina behov i din kundprofil som ligger grund för ditt abonnemang.

När du valt att bli kund

 • När du valt att bli kund hos oss så kommer vi överens om antal timmar och vilken veckodag du vill att vi ska komma. Därefter får du veta vem som blir din kontaktperson och vi kvitterar ut en nyckel.
 • Vid start får du ett städpaket med microtrasor och moppskaft. Våra städmedel som är märkta med Bra miljöval budas hem till dig och fylls på när de tar slut. Vi använder din egen dammsugare.
 • Vi inleder din regelbundna hemstädning med en grundlig startstädning.

Hur bokar jag ett abonnemang?

Boka ett startmöte här på vår hemsida eller kontakta vår kundservice via e-mail eller via telefon 040-450000 Startmötet sker hemma hos dig eller digitalt via videosamtal.

Kan jag boka städning varannan vecka?

Ja, vi erbjuder städning varje vecka eller varannan vecka.

Hur många timmar städning är det minsta jag kan boka?

För att vi ska kunna utföra en bra städning hos dig behövs minst tre timmar varannan vecka.

Vad händer under startmötet?

Under startmötet ses vi hos dig eller digitalt via video för att gå igenom vad du behöver hjälp med. Vi sammanställer dina behov och önskemål i din kundprofil.

Varför börjar ni med en startstädning?

Vi vill ge dig den bästa förutsättningen för ditt abonnemang och börjar med en grundlig startstädning som utförs av ett team med kontaktperson. Det gör att din kontaktperson under städpassen hos dig hinner med alla moment som ingår i städbeskrivningen för ditt hem.

Är det samma person som städar varje gång?

Vår ambition är att du ska få städning av samma kontaktperson varje gång. Om din ordinarie kontaktperson får förhinder kan en annan kontaktperson från vårt serviceteam komma ut i stället. Du kan vara trygg i att alla våra kontaktpersoner genomgår samma grundliga utbildning i städning så att vi kan hålla kontinuiteten i din veckostädning.

Kommer ni samma veckodag och tid varje gång?

Vi bokar en fast veckodag och tid i anslutning till din startstädning. Om det skulle ske en förändring i schemat, exempelvis på grund av sjukdom, hör din kontaktperson av sig till dig.

Vad händer under en veckostädning?

Vi städar alla rum inklusive bad/toalett och kök • Dammsuger golv, lister, elkontakter, element, mattor samt klädda och stoppade möbler • Fuktmoppar golv eller rengör dem på annat sätt enligt överenskommelse • Torkar dörrar och karmar där vi kommer åt • Dammtorkar fönsterbrädor och fria ytor • Dammtorkar lampor, hyllor och tavelramar där vi kommer åt • Putsar speglar • Bäddar sängar • Tömmer papperskorgar

Rengör badkar, dusch, handfat och toalett • Torkar bort fläckar från väggar • Torkar av badrumsskåp och vitvaror

Rengör disk- och köksbänk, spis och vägg bakom spis och diskbänk • Rengör inuti mikrovågsugnen • Rengör ut- och invändigt i skåp där sopbehållare finns • Torkar av köksluckor • Torkar av fläkt och utsidan av övriga vitvaror • Tömmer hushållssoporna

Du kan lägga till timmar i din veckostädning för ytterligare moment, t ex tvätt och strykning, kyl- och ugnsrengöring, organisering av garderober och hopplock och av barnens leksaker.

Vad behöver jag ha hemma när ni städar?

I abonnemanget för Veckostädning ingår alla våra egna miljömärkta städmedel samt trasor, moppar och moppstativ. Vi använder din dammsugare och två hinkar som du tillhandahåller.

Kan ni tvätta och stryka i samband med veckostädningen?

Vi hjälper dig gärna med tvätt och strykning i den mån vi hinner under dina städpass. Lägg till timmar när du startar genom att kontakta din kontaktperson för att vara säker på att det hinns med.

Kan jag få hjälp med annat än bara veckostädning när ni ändå är hemma hos mig?

Utöver veckostädningen kan vi även hjälpa dig med att plocka i ordning, sortera leksaker, tvätt av kläder och hemtextil, strykning, organisering, källsortering, rengöring av ugn och kylskåp och liknande. Berätta när du bokar så anpassar vi din veckostädning efter dina önskemål. Du kan närsomhelst kontakta din kontaktperson för att lägga till timmar till dina städpass utefter dina behov.

Hur hanterar ni pandemin?

Vi håller oss uppdaterade gällande coronavirusets utveckling och följer de rekommendationer som återfinns på Folkhälsomyndighetens hemsida och har löpande kontakt med vår arbetsgivarorganisation.

Vi jobbar hos dig när du jobbar hemma

Vi städar som vanligt hos våra kunder! I förebyggande syfte uppmanar vi våra kunder att höra av sig till sin områdeschef om det finns misstanke om eventuell smitta eller om du har haft kontakt med smittad person – städtillfället bokas då om.

Om du inte är kund idag men vill starta veckostädning nu eller framåt så kontakta oss här för att boka in ett telefonbesök, digitalt besök eller hembesök.

Hur hanterar ni mina nycklar?

När du valt att bli kund hos oss kvitterar vi ut nycklar. Dessa finns sen i gott förvar hos oss och används av kontaktpersonen under städpasset hos dig.

Jag har larm hemma, hur funkar det?

Det är inget problem. Vi lägger in information kring larmet i din kundprofil.

Har ni tystnadsplikt?

Självklart! Vi har sekretess och tystnadsplikt kring allt som rör dig och ditt hem.

Vad händer om något går sönder när ni städar hos mig?

Vi har en ansvarsförsäkring hos Länsförsäkringar om något skulle gå sönder under ett städpass hemma hos dig.

Jag har husdjur, kan de vara hemma här ni städar?

Ja, det går bra! Vi noterar i din kundprofil att du har hund eller katt eller annat husdjur som rör sig fritt hemma hos dig så att din kontaktperson vet.

Kan jag vara hemma när ni städar?

Du behöver inte vara hemma när vi kommer men du får naturligtvis vara det om du vill eller behöver.

Jag behöver boka om mitt städpass, hur gör jag det?

I vår app kan du enkelt hantera din ombokning. Du kan även kontakta din kontaktperson eller kundservice info@rentenkelt.se.

Kan jag skjuta upp min städning en tid?

Du som har städning varje vecka kan boka av upp till fem städpass. Om du har städning varannan vecka har du möjlighet att att boka av tre städpass.

Varför du ska välja oss

För att det inte alltid är så kul att ta fram dammsugaren mitt i natten. Vi vill göra det enkelt för dig att tänka på annat. Låt ett proffs ta hand om städningen. Spara dammtussar, disk och tvätt till oss. Så att du hinner med allt annat.

Tala om vad du vill ha hjälp med, så anpassar vi vår städning efter det. Vi kommer tillsammans överens om vilka rum som ska ingå, vad som ska göras och hur du vill ha det gjort. Vi sammanställer alla behov i din kundprofil som ligger till grund för ditt abonnemang hos oss.

Utbildad Personal

Alla våra anställda är utbildade. För oss är trygghet viktigt och därför omfattas alla av kollektivavtal. Vi har många anställda med svenska som andraspråk och erbjuder språkundervisning på jobbet. Vi ser varje individs potential och har intervjuat ett urval av alla dem som gjort karriär hos oss.

Ansvarsförsäkring

Om en olycka skulle vara framme är vi noga med att ha en försäkring som täcker eventuella skador. Såklart är alla våra anställda också fullt försäkrade, både under arbetstid och till och från arbetet.

Miljö Städmaterial

Miljön finns utanför dörren. Det är ute vi tar frisk luft och vårt rena vatten. Därför har vi på Hemfrid valt att kontrollera våra produkter fullt ut genom att ta fram egna städmedel märkta med Bra Miljöval, tillverkade i Sverige, med förpackningar i sockerrör som är förnyelsebara till 85%.

Kvalitetsgaranti

Vi garanterar mer flow i vardagen, därför vill vi snabbt ställa allt till rätta om det skulle vara något du är mindre nöjd med. Självklart har du kvalitetsgaranti, det gör det hela enkelt!

Skattereduktion Hushållsnära Tjänster

Tjänsten ger rätt till skattereduktion. Det innebär att den är en hushållsnära tjänst (RUT) och att du som kund bara betalar 50 procent av arbetskostnaden. Skattereduktionen administreras av oss på företaget när du får fakturan, allt för att göra det enkelt för dig.

Tala om vad du vill ha hjälp med, så anpassar vi vår städning efter det. Vi kommer tillsammans överens om vilka rum som ska ingå, vad som ska göras och hur du vill ha det gjort. Vi sammanställer alla behov i din kundprofil som ligger till grund för ditt abonnemang hos oss.

Dags för en enklare vardag!

Tjänsten ger rätt till skattereduktion. Det innebär att den är en hushållsnära tjänst (RUT) och att du som kund bara betalar 50 procent av arbetskostnaden. Skattereduktionen administreras av oss på företaget när du får fakturan, allt för att göra det enkelt för dig.

Tala om vad du vill ha hjälp med, så anpassar vi vår städning efter det. Vi kommer tillsammans överens om vilka rum som ska ingå, vad som ska göras och hur du vill ha det gjort. Vi sammanställer alla behov i din kundprofil som ligger till grund för ditt abonnemang hos oss.

[Kontakt]

Hör av dig!

Vi hjälper dig med regelbunden hemstädning och en enklare vardag. Vi börjar vi alltid med ett kostnadsfritt möte för att anpassa städningen efter dina behov.

  [Information]

  Kontaktuppgifter

  Att ha ett abonnemang hos oss innebär att du får hemstädning med skräddarsydda lösningar till en fast månadskostnad. Alltid med kvalitetsgaranti.

  Telefon

  +46 40 450000

  Fax

  +46 40 450000

  Adress

  Fredsgatan 29
  212 12 | Malmö