30 Apr

Utan städning stannar Sverige!

Städare i Sverige vill se en tydlig medial uppmärksamhet, också för alla städare! Vi vill se att våra medier – tidningar och tv tar upp ämnet städning på allvar, och framförallt professionell städning! Från Städbranschen Sverige deltar vi gärna för att berätta mer om branschens utmaningar i Coronavirusets utbredning!

Varje dag utförs insatser för att hålla rent på din arbetsplats, toaletter, konferensrum, pentryn etc – kanske både på ditt arbete och i ditt hem
Matthias Lindholm | Ordförande Städbranschen Sverige

Med Coronavirusets spridning (covid-19) kämpar alla professionella städare ännu hårdare, det gäller verkligen att prioritera och få ut ännu mera av varje insats för att upprätthålla god hygien! Varje dag utförs insatser för att hålla rent på din arbetsplats, toaletter, konferensrum, pentryn etc – kanske både på ditt arbete och i ditt hem. I en ännu okontrollerad smittas tider, fokuseras extra på så kallade tag-ytor i städbranschen – lampknappar, dörrhandtag, trappräcken, bord, konferensrum, kaffemaskiner och många fler områden där många olika människor är, eller tar med sina händer.

Fungerande hygien i vår vardag

På många platser utför städbranschen desinfektion av särskilt utsatta ytor, för att reducera smittspridning och skapa en fungerande hygien i allas vår vardag! Har du sett någon med extra skydd och nästan Ghost-Buster liknande utrustning, bli inte rädd, bli glad! Det troligast en städare med särskild kompetens och uppgift att minimera spridning. Inom vårdhygien är städ- och lokalvårdsinsatserna väldigt avancerade och än mer koncentrerade i dessa tider.

Förutom Veckostädning kan du nyttja alla våra rut-tjänster inom ramen för ditt städabonnemang. Välj och vraka mellan allt från Akutstädning och Flyttstädning till Storstädning och Veckostädning.

Som kund hos oss ingår självklart våra svensktillverkade och miljömärkta städmedel – snälla för miljön och ditt hem. Så vill du ha ett tryggt och hållbart val med utbildad personal och schyssta villkor, då finns vi här för dig

Idag krävs nya förutsättningar för professionell städning

Inom professionell städning är det mycket att tänka på, både hur och med vad arbetet utförs! Gamla husmorsknep fungerar sällan inom professionell städning, kanske inte ens hemma! Det är nya material och helt annorlunda förutsättning som styr vad som krävs idag! Det finns en orsak till att utveckling med bättre städprodukter och metoder går framåt! Som ett exempel, produkter för desinfektion har olika inverkan på ytskikt och människan, som fel hanterat kan vara förödande! Men med bra information, kunniga leverantörer- och grossister samt professionellt utbildad städpersonal går det att göra rätt!

Tänk er själv, vad händer om alla som städar går hem från jobbet – hur lång tid tror ni det tar innan vårt land stannar! Troligen skulle våra sjukhus få stänga inom några timmar och sedan övriga landet inom maximalt en vecka! Vi kanske är på väg dit ändå, men med rätt inställning och respekt för utföraren, med god hygien och rätt metoder kan vi hålla viktiga samhällsfunktioner vid liv ännu längre!

Städbranschen Sverige vill med detta hylla alla utsatta som också arbetar hårt med att få vårt land att fungera; städpersonal, drift och underhållsarbetare men också andra yrkesverksamma inom servicesektorn – alla människor verksamma i branscher där man inte kan stanna hemma och arbeta!

Dessa fantastiska människors utsatthet är stor och ska alltid värderas högt, extra mycket i dessa tider! Vi som på andra sätt kan begränsa oss genom riskminimering som tex. arbeta hemifrån är dem skyldiga det!

Än en gång, hur länge tror ni att Sverige skulle fungera utan alla dessa nästan heroiska insatser som sker varje dag! Städbranschen Sverige samlar alla företag och verksamheter i branschens närhet för ett hållbart- och rent Sverige!
Matthias Lindholm | Ordförande Städbranschen Sverige

RentEnkelt

Business development, B2B sales, contract negotiation and customer relationship management, digital marketing, software and solution selling. Sales and marketing, product development, IT and telecom sectors.

https://www.ideasonline.nu/#contact
Om Du gillade vårt innehåll
kan du ansluta till vårt Nyhetsbrev
Skicka
Du kan när som helst avsluta din prenummeration
close-link