Vardagshjälp

Rut-avdraget i stort har onekligen kommit att förenkla vardagen för många familjer där man kommit att skaffa sig mer tid för annat genom att använda sig av det. Något som också säger sig självt. Ska du avsätta några timmar minst en dag i veckan för att städa så kommer dessa att gå ut över någonting annat – något som förmodligen är betydligt roligare.

För – handen på hjärtat här: hur ofta längtar du efter att få komma hem, öppna städskrubben och ta fram din dammsugare? Sällan, förmodligen och däremot så har nog de flesta av oss en gemensam önskan om att kunna komma hem, öppna dörren och mötas av ett skinande rent hem.

Något som alltså idag – tack vare rut-avdraget – inte behöver kosta så mycket pengar.

RUT-avdraget mycket förmånligt

Först och främst innan vi går vidare så kan vi kortfattat beskriva rut-avdraget och vi kan här säga att du bor i Vaxholm och anlitar en städfirma för hemstädning. Då du får din faktura så kommer den att kosta dig hälften av vad den skulle ha gjort utan rut-avdraget och där resterande belopp dragits på din skatt. Kort sagt – med ett tak om 25.000 kronor årligen så kan du dar av halva arbetskostnaden för din hemstädning i Uppsala.

Men, finns det något att tänka på utöver detta? gällande rut-avdraget – nej. Gällande val av städföretag – ja. Det finns nämligen en väldigt varierande kvalitet mellan olika företag inom städbranschen och det innebär att du måste välja med viss omsorg. Vi fortsätter med Vaxholm norr om Stockholm och där du även fortsatt söker efter hemstädning. För att underlätta ditt val tänkte vi nedan rada upp några av de punkter som vi anser vara viktiga att ha i åtanke vid val av städföretag:

Viktigt med regelbunden städning

Hur ofta? Det är viktigt att du och den städfirma du anlitar kan komma överens om ett rullande schema där städningen sker regelbundet och enligt dina önskemål. Viktigt: du bestämmer och det är den städfirma du anlitar som ska anpassa sig (inom rimliga gränser, du kan naturligtvis inte kräva några sena nätter exempelvis). Vem städar? Tryggheten måste finnas där, så enkelt är det då det gäller hemstädning. Du lämnar nyckeln till en okänd – till en början – person och ger denne fri lejd till ditt hem. Här ska det vara samma person och städfirman ska inte skicka olika städare varje gång.

Projekt Information

  • Klient Miranda Hasting
  • Plats Malmo | Sweden
  • Projektyta 2500 m2
  • Färdigställt 2019
  • Projektvärde €50 000
  • Architect: Alexander Duran
Om Du gillade vårt innehåll
kan du ansluta till vårt Nyhetsbrev
Skicka
Du kan när som helst avsluta din prenummeration
close-link